Mitähän kaikkee sitä voikaan maalata?

WC:N OVI

70-luvulla rakennetun omakotitalon WC-remontin yhteydessä maalattiin ja ehostettiin vanha laakaovi. Ovi käsiteltiin muilta osin huonekalumaalilla (myös karmit) ja itse teos tehtiin taideakryylimaaleilla suoraan karhennettuun ja pohjamaalattuun pintaan. Akryylimaalin päälle suihkutettiin mattapintainen vernissa, joka suojaa teosta lialta ja kulumiselta. Teos on nyt useamman vuoden ollut paikoillaan wc:n ovessa ja se on kestänyt hyvin kostealla pyyhkimistä ja kaikkea muuta kulumista, mitä lapsi-/lemmikkiperheen eteisessä mahdollisesti eteen tulee.


KALASTUSTARVIKELIIKKEEN SISÄÄNKÄYNTI / AULA

Kalastustarvikemyymälä Hämeenlinnassa on rakennettu tukkuliikkeen yhteyteen. Myymälä on käytännössä rakennettu korkeaan hallimaiseen teollisuuskiinteistöön siten, että pääsisäänkäynnin kohdalta on rajattu "aulamainen" tila myymäläkäyttöön ja siitä kuljetaan myöskin pienempiin tiloihin (toimistotiloja), joissa myymälä jatkuu. 
Tästä tilasta tehtiin maalaamalla vähän näyttävämpi ja samalla sellainen, että asiakas ymmärtäisi paremmin tulleensa oikeaan paikkaan etsiessään tätä kalastustarvikemyymälää.


MUSIIKKIHUONEEN KITARASEINÄ

Omakotitalon vanhasta makuuhuoneesta remontoitiin perheen juniorin harrastuksiin sopiva musiikkihuone. Varsinainen maalimimmin työ tässä remontissa oli kitaraseinän suunnittelu ja toteutus. Käytännössä ennen työn aloittamista tehtiin myös vanhojen tapettien poisto, seinien tasoitus, hiominen ja pohjamaalaus. 
Kitaroille suunniteltiin seinälle omat paikkansa ja ne maalattiin ja kehystettiin koristeellista puulistaa hyödyntämällä. Näin kitarat ovat seinätelineissään ikäänkuin taideteoksia itsessään. 
Kitaroiden ympärille suunniteltiin koko seinänä kokoinen muraali ikonisista raskaan rockin keulakuvista. Muotokuvat ovat tietenkin valikoituneet huoneen käyttäjän musiikkimaun mukaan. 
Kitaraseinän maalaus on toteutettu ihan tavallisilla Tikkurilan Joker-seinämaaleilla. Näin ollen maalaus kestää kostealla pyyhkimistä ym ihan samalla tavoin kuin kyseinen sisäseinämaali muutenkin.

Tällä hetkellä muraaliseinällä on maalattuna paikoilleen kaksi muotokuvaa ja seinä täydentyy myöhemmin muutamalla lisäkuvalla.


VANHA TYÖPÖYTÄ

Vanha (ehkä 40-luvun) puinen työpöytä muuntautui maalimimmin käsissä lahjaksi autoja harrastavalle puolisolle. Maalimimmin varsinainen työ oli pöydän pintojen uusi käsittely ja taideteoksen maalaaminen pöytälevyyn. Käytännössä myös rikkinäistä viilupintaa oli korjattava ja pöydän jalkojen alle tehtiin korokepalat, jotta sen pitkänhuiskea loppukäyttäjä saisi jalkansa pöydän alle sopimaan. 
Lasilevy oli pöydän päälle teetetty jo valmiiksi, joten sitä ei tarvinnut erikseen hankkia.

Pöytä on maalattu himmeällä mustalla Helmi-kalustemaalilla. Vetolaatikot ja ovet on käsitelty pähkinän sävyisellä vesiohenteisella huonekalulakalla. Näillä samoilla tuotteilla on maalattu myös pöytälevyyn kuva autosta.

Tässäpä oivallinen idea sinulle, joka haluat hankkia ajatuksella lahjan vuosipäiviään viettävälle läheisellesi. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!